E-M@İL... (maraqlı hekayə)


Bir gun bir adam Microsoft sirketine is axtarmaga gedir. Microsoft sirketində ona uygun yalnız “temizlikci” isi qalmısdı. temizlemeklə o ailəsini dolandıracaqdı. Menecerlə gorusur, sınaqdan kecdikden sonra menecer ona mail vasitesile ne zaman ise baslayacagını bildireceyini deyir.
Adam komputerinin olmadıgını ve mailden istifade etmediyini deyir.
Menecer teesssuflənerek bildirir ki “eger mailiniz yoxdursa resmi olaraq bizde isleye bilmersiniz. Qisaca sizi isə ala bilmerik.”
Adam caresiz ofisi terk edir, “ne edim?” sualını ozune cox verir, nehayet cibindeki 10 dollar ile 10 kq gilas alır. Qapı – qapı gezerek gilasları satır və 2 saat erzinde sermayesi ikiyə qalxır.
“ Bu sekilde corek pulumu qazana bilerem” deyib her gün seher tezden evden çıxır qapı – qapı gezib gilasları satır. Veee... gunler kecdikce sermayesi daha da artır.
Bir az kecir ozune kicik bir araba alır, az sonra bir boyuk masın və bir nece araba alır.
Beləce 5 il kecir...
Bu adam Amerikanın en boyuk neqletmə sirkətinin sahibine cevrilir. Ailesinin geleceyini dusunerek sigorta sirketine yollanır. Sigorta sirketi ondan e-mail adress isteyir. E- mailden istifade etmediyini soylediyinde sigorta eden wexs teeccüblenir:
- Maraglıdır, e – mailiniz olmadan, komputerden istifade etmeden boyuk bir holding qurmusunuz. E – mailiniz olsaydı, komputerden istifade etseydiniz goresen neler ede bilerdiniz....
Adam cavab verir
- E - mailim olsaydı indi Microsoftda temizlikcilik edirdim belkede..

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

ONUN SEVGİ MƏKTUBLARI

"NORVEÇ MEŞƏSİ" - Haruki Murakami

XATİRƏLƏR... XATİRƏLƏR... :)